Eerste vier Legends bekend

Tijdens de Legends Golf Trophy op de ING Private Banking Golfweek strijden team Nederland en team Europa tegen elkaar op in fourballs, foursomes en singles. Beide teams bestaan uit topsporters van vroeger en nu.

Met gepaste trots maken wij de eerste vier spelers van team Nederland bekend; Voetballegendes Guus Hiddink en Ronald de Boer, topgolfer Robert-Jan Derksen en hockeygrootheid Taeke Taekema!
Guus Hiddink 
Guus Hiddink was succesvol trainer van onder meer PSV, Real Madrid en Chelsea en liet als speler zien een technisch begaafde middenvelder te zijn. Als bondscoach leidde Hiddink niet alleen Nederland, maar ook Zuid-Korea, Australie, Rusland en Turkije. Een grote naam binnen de voetbalwereld dus! Tijdens de ING Private Banking Golfweek mag Hiddink zich aanvoerder van Team Nederland noemen. De ideale Captain!


Taeke Taekema
Een van de bekendste namen uit de hockeywereld; Taeke Taekema. Taekema speelde maar liefst 242 officiële interlands voor Oranje en maakte daarin 221 doelpunten, voornamelijk als strafcornerspecialist. Tweemaal behoorde de hockeyer tot de Oranje selectie voor de Olympische Spelen. In Athene (2004) won de Nederlandse hockeyploeg een zilveren medaille en in Peking (2008) werden de mannen vierde.


Robert-Jan Derksen 

Ook dit jaar zal Robert-Jan Derksen weer deelnemen aan de Legends Golf Trophy. Derksen is een van Nederlands beste golfers van de laatste tientallen jaren. In 2014 nam hij tijdens het KLM Open afscheid van de Europese tour. Hij won 2 wedstrijden op de Europese Tour in zijn carrière: de Dubai Desert Classic (2003) en de Madeira Island Open (2005).

Ronald de Boer
Ronald de Boer is een voormalig topvoetballer en tegenwoordig voetbalanalist bij FOX Sports. De Boer heeft onder meer gespeeld bij Barcelona en Glasgow Rangers maar beleefde zijn grootste successen bij Ajax, waarmee hij vijf landstitels en de Champions League won. Ook werd hij tweemaal uitgeroepen tot Nederlands Voetballer van het Jaar. 


Schrijf je gratis in via www.inggolfweek.nl, kom naar de ING Golfweek van 1 – 3 juni op Prise d’eau en zie deze Legends in actie.

08 mei 2018 | Redactie GOLF.NL