Aanvulling voor Team Nederland

Een mooie aanvulling op de reeds bekend gemaakte namen van Team Nederland. Ook Ruud Gullit, Marco van Basten, Ronald Waterreus en Ties Kruize spelen de Legends Golf Trophy.

Gaat dit sterke team de battle winnen? En welke topsporters van vroeger en nu vormen samen tegenstander Team Europa?

Ruud Gullit
Ruud Gullit is één van Nederlands beste voetballers ooit en was onderdeel van het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd. Gullit werd in 1987 en 1989 uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het jaar. In zijn imposante loopbaan speelde hij voor topclubs zoals Feyenoord, PSV, AC Milan, Sampdoria en Chelsea. Na zijn carrière als speler is Gullit nog trainer geweest bij o.a. Chelsea, Newcastle United, Feyenoord en assistent-trainer bij het Nederlands Elftal.

Marco van Basten
Marco van Basten is een voormalig topvoetballer, trainer en momenteel werkzaam bij de Wereldvoetbalbond FIFA. Van Basten werd in 1988 Europees Kampioen met Oranje. ‘’San Marco’’ is drievoudig Europees voetballer van het Jaar en tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar. Hij behaalde als speler grote successen met Ajax en AC Milan. Van 2004 t/m 2008 was van Basten bondscoach van het Nederlands Elftal. Later was hij nog trainer van Ajax, SC Heerenveen en AZ.

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus is een voormalig topkeeper. De zevenvoudig international stond onder meer onder de lat bij Roda JC, PSV, Glasgow Rangers, AZ en New York Red Bulls. Hij werd maar liefst 4 keer kampioen van Nederland met PSV en won met Glasgow Rangers de titel en de beker in 2005. De doelman die in 2001 verkozen werd tot Nederlands keeper van het jaar is ook regelmatig als voetbalanalist op televisie te zien.

Ties Kruize
Ties Kruize is een voormaling tophockeyer. Hij speelde maar liefst 202 interlands waarin hij 167 doelpunten maakte. In 1973 werd Kruize wereldkampioen met de Nederlandse hockeyploeg. Hij maakte veel indruk op dat WK wat in Nederland gehouden werd; hij werd topscoorder van het toernooi met 9 doelpunten. De strafcornerspecialist won met KZ acht opeenvolgende landstitels en twee keer de Europa Cup. Ook werd hij in 1983 nog Europees kampioen met het Nederlands team.

Gratis aanmelden kan via www.inggolfweek.nl, kom naar de ING Private Banking Golfweek van 1 – 3 juni op Prise d’eau en zie onder andere deze Legends in actie.


09 mei 2018 | Redactie GOLF.NL