Aanvulling Team Europa!

Naast de reeds bekend gemaakte spelers van Team Europa, Gianfranco Zola, Andrea Zola, Kenneth Perez en Marc Degryse, wordt het team nu aangevuld met ex-topvoetballers Gabriel Batistuta en Wesley sonck en daarnaast drievoudig KLM Open winnaar Simon Dyson.


Team Europa 

Simon Dyson
Simon Dyson is een Engels golfprofessional. Hij won in zijn carrière vier wedstrijden op de Asian Tour en zes wedstrijden op de European Tour. Drie overwinningen waren op het KLM Open (2006, 2009, 2011). Je kunt dus wel zeggen dat Dyson zich thuis voelt op Nederlandse bodem en hij is dan ook verheugd dat hij weer in Nederland kan komen golfen.


Gianfranco Zola
Gianfranco Zola is een Italiaans voetbalcoach en voormalig topvoetballer. Als speler maakte Zola furore bij onder andere Napoli, Parma en Chelsea. Met Napoli werd hij landskampioen in 1990 en met Chelsea won hij twee keer de FA Cup. Nadat hij in 2005 een punt zette achter zijn spelersloopbaan ging hij zich richten op het trainersvak. De 35-voudig Italiaans International was coach bij West Ham United, Watford, Cagliari en Birmingham City.


Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta is een voormalig Argentijns topvoetballer. Hij speelde 78 interlands voor Argentinië en was topscoorder aller tijden van het Argentijnse elftal met 56 goals tot Messi in 2016 dat record verbrak. Het grootste gedeelte van zijn carrière speelde Batistuta bij Fiorentina, maar hij kwam ook nog uit voor onder andere Boca Juniors, AS Roma en Internazionale.

Andrea Zola
De Italiaan Andrea Zola speelde ooit voor West Ham United is nu een groot golftalent en tevens zoon van voetbalcoach en voormalig topvoetballer Gianfranco Zola, die ook meedoet aan de Legends Golf Trophy. Net als vorig jaar zal hij weer deelnemen aan de Legends Golf Trophy en met onder andere zijn vader de strijd aangaan met Team Europa tegen Team Nederland.

Kenneth Perez
Kenneth Perez is een voormalig Deens voetbalinternational en een bekend gezicht in Nederland. Na zijn profdebuut bij FC Kopenhagen speelde hij vrijwel zijn hele carrière in Nederland bij clubs zoals MVV, AZ, Ajax, PSV en FC Twente. In 2010 werd hij landskampioen met FC Twente. Na zijn actieve voetbalcarrière is Perez vaak als voetbalanalist te bewonderen op tv bij FOX Sports. 

Marc Degryse
Marc Degryse is een Belgisch oud-topvoetballer. Hij speelde maar liefst 63 interlands voor de Rode Duivels waarin hij 23 keer trefzeker was. De aanvaller speelde voor clubs zoals Club Brugge, Anderlecht, Sheffield Wednesday en PSV. Van 2003 t/m 2007 was Degryse technisch directeur bij Club Brugge. Na die periode is hij veel te zien als voetbalanalist op de Belgische tv.  

Wesley Sonck 
Wesley Sonck is een Belgisch oud-topvoetballer die in zijn carrière voor vele Belgische topclubs speelde en in Nederland voor Ajax en in Duitsland voor Borussia Mönchengladbach. De aanvaller kwam 55 keer uit voor het Belgisch nationale elftal waarin hij 24 keer tot scoren kwam. Nadat Sonck twee jaar op rij topscoorder werd van de Belgische competitie vertrok hij in 2003 naar Ajax, waarmee hij meteen landskampioen werd.

25 mei 2018 | Redactie ING Golfweek