Europa houdt Legends Trophy in bezit

Team Europa was afgelopen weekend voor de tweede keer te sterk voor Team Nederland in de strijd om de Legends Golf Trophy. Onder anderen Marco van Basten, Ruud Gullit, Taeke Taekema en Ronald de Boer speelden op golfclub Prise D’eau in vier rondes tegen Team Europe met o.a. Gianfranco Zola, Kenneth Perez en Wesley Sonck. De uitslag was 10-13. Zo'n 7.000 bezoekers genoten daarnaast ook van topgolf in de strijd om de KLM Open wildcard en kregen les van golfprofessionals van De Golf Academie.

Legends Golf Trophy
De wedstrijd tussen Europese en Nederlandse sportlegendes zorgde voor veel strijd en vermaak. Het was ongemeen spannend tot het einde. Teamcaptain Gianfranco Zola zag een hele sterke Wesley Sonck op de laatste hole, die een zeer goed spelende Taekema wist te verslaan. Dat gaf de doorslag.
 
In zijn eindspeech bedankte de sympathieke Italiaan zijn teamgenoten, de tegenstanders, het publiek en de organisatie. "Geweldig dat alle Legends de moeite hebben genomen om hier te zijn, aangezien iedereen bezig is met het WK Voetbal. Ook speciale dank aan ING, het publiek en de organisatie."
 
"Nederland heeft het ons dit jaar moeilijker gemaakt dan in 2017, vervolgde Zola. "Maar tegen het einde waren wij het meest 'cool'. En daarnaast is dit dubbel genieten met ouwe vrienden. We hebben elkaar lang niet gezien, dit is ongelofelijk leuk."
 
Hiddink was vol lof. "Ik ben heel trots op mijn team. Geweldig dat Ruud (Gullit red.) zijn match wist te winnen. Vanmorgen won ik maar vanmiddag kon ik het niet waarmaken."
 

"Ik vind dit een heel goed initiatief van ING en ik golf bijna elke dag, als ik niet aan het werk ben. Ik heb altijd mijn golfclubs in de auto liggen en dat kan ik iedereen jong en oud aanbevelen."

 
Festivalsfeer met topsport, zelf golfen en fun               

De ING Private Banking Golfweek werd bezocht door zo’n 7.000 bezoekers, waarvan veel jongeren. De Golfweek is een experience voor jong en oud, voor actieve golfers en niet golfers. Het event is uniek doordat fun en golf samen worden gebracht. Bezoekers konden genieten van professioneel en spectaculair golf en andere vormen van entertainment. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “De Golfweek is een mooi voorbeeld hoe we golf vernieuwen. Bezoekers konden gratis les krijgen van golfprofessionals van De Golf Academie. Kinderen maakten op een leuke manier kennis met de golfsport met het Golf RAAK! Funpark.”

Jeroen Stevens, directeur van de Nederlandse Golf Federatie (NGF): "Tijdens de ING Golfweek laten we een publiek kennis maken met golf die je normaal niet vaak op de golfbaan ziet: jonge mensen, dertigers, families met kinderen. De kracht van wat ING en KLM op Prise d'Eau hebben neergezet is dat mensen golf zelf ook echt kunnen ervaren. Het was druk bij De Golf Academie en RAAK! en er was geen starttijd meer te krijgen voor het zelf golfen. Dat is iets waar we trots op kunnen zijn en van kunnen leren voor volgende evenementen", aldus Stevens.


Max Albertus wint wildcard KLM open

Tijdens de ING Private Banking Golfweek in Tilburg wint Max Albertus (24),  op zaterdag 2 juni, een wildcard voor deelname aan het KLM Open dat van 13-16 september op The Dutch in Spijk gehouden wordt. Albertus was de beste van de 28 deelnemende golfpro’s op Prise d’eau. Hij scoorde 5 slagen onder par over negen holes. Uitslag klik hier

Wildcard Beat the Pro KLM Open
Ludmilla de Jong was eerste en enige winnaar van de KLM Beat the Pro Wildcard tijdens de ING Private Banking Golfweek. Dat deed de 57 jarige golfster met handicap 8,5, door in één slag dichter bij hole te slaan dan Robert-Jan Derksen.
 
Voor de samenstelling van Team Europe klik hier
Voor de samenstelling van Team Nederland klik hier
Voor de uitslagen klik hier

03 juni 2018 | Redactie GOLF.NL