Ronald de Boer steekt vuurtje alvast aan

Op Prise d’eau in Tilburg is het startschot gegeven voor de ING Private Banking Golfweek. Morgen wordt de Legends Golf Trophy gehouden. Een team van Nederlandse oud-topsporters gaat twee dagen lang de strijd aan met een team van Europese Legends. De Celeb-Am was vandaag het opwarmertje.

Ronald de Boer is een van de blikvangers van Team Nederland. En hoewel je dat misschien zou denken, ziet hij de Legends Golf Trophy niet zomaar als gezellig toernooitje met vrienden uit de sportwereld. De 67-voudig international is naar Tilburg gekomen om revanche te nemen op Team Europa na de nederlaag van vorig jaar. ‘Maar die nederlaag lag niet aan mij hoor’, zegt hij met een glimlach.

‘De sfeer van vorig jaar is me echt bijgebleven. De lol die we hadden, maar toch ook de spanning die zo’n toernooi met zich meebrengt. Je wilt zó graag winnen. Ook al ben je gewend om voor 80.000 mensen te spelen, dit is toch weer anders omdat je niet de controle hebt die je graag zou willen. Dan maak je je toch wel een beetje druk’, aldus de speler die furore maakte bij Ajax en FC Barcelona.

Team Nederland bestaat naast uit De Boer uit Guus Hiddink, de captain van het team, en ex-topvoetballers Marco van Basten, Ruud Gullit, Arnold Bruggink en Ronald Waterreus. Taeke Taekema, Ties Kruize en Stephan Veen vertegenwoordigen de hockeysport. Robert-Jan Derksen geeft als voormalig topgolfer acte de presence.

Bij het team van Europese topsporters trekt Gianfranco Zola de kar. De Chelsea en Napoli-legende krijgt hulp van Gabriel Batistuta, Kenneth Perez, Wesley Sonck, Marc Degryse en zijn zoon Andrea Zola. Tourspeler Simon Dyson is in dat team de sterkste golftroef.

Wil jij deze Legends in levenden lijve aan het werk zien, kom dan dit weekend naar Prise d’eau. Hier is nog veel meer te doen. Zo is er Raak! voor de kinderen en kun je golflessen volgen bij De Golf Academie. Daarnaast geeft Mark Reynolds zaterdag een trickshot-show, kun je meedoen aan Beat the Pro en heb je de kans om een gloednieuwe auto te winnen als je een hole-in-one slaat.


02 juni 2018 | Redactie GOLF.NL