Max Albertus pakt wildcard KLM Open

Op de ING Private Banking Golfweek heeft Max Albertus (24) een wildcard voor deelname aan het KLM Open weten te bemachtigen. Albertus was de beste van de 28 deelnemende golfpro’s op de prachtige baan van Prise d’eau. Hij scoorde vijf slagen onder par over negen holes.

KLM Open is het ultieme doel

Deelname aan het KLM Open is voor veel Nederlandse professionele golfers het ultieme doel, zo ook voor Albertus. De golfer uit Oss is al twee jaar golfpro en probeert door te breken tot de European Tour. Hij speelt momenteel op de Pro Golf Tour.

 

Albertus is echter geen onbekende op het KLM Open want in 2017 kreeg hij op het laatste moment een uitnodiging vanwege een late afzegging. In 2017 was hij met zijn 48ste plaats de derde beste Nederlander. Met deze overwinning krijgt Albertus weer een unieke kans om kostbare ervaring op te doen in een toernooi van de European Tour.

 

“Ontspannen en zonder verwachtingen is het recept”

Max Albertus begon met golfen op zijn zesde levensjaar en traint nu onder andere op een nieuwe baan in Cromvoirt. Op de afslag van hole 1 kreeg Albertus de prijs uitgereikt uit handen van Robert-Jan Derksen en reageerde als volgt: “Dit was onverwacht. Ik reed vrijdagmiddag nog terug uit Oostenrijk waar ik een toernooi had. Ik was om twaalf uur ’s nachts pas thuis. Ik dacht ik ga gewoon meedoen, speelde supergoed, ontspannen en zonder verwachtingen. Dat is een beetje het geheime recept denk ik.”

 

“Ik ben op weg naar de Europese tour, maar ik moet onderaan beginnen. Als ik in de top vijf eindig van de Pro Golf Tour aan het einde van het seizoen, kan ik promoveren. Het pro-leven bevalt heel goed. Ik kan er nog niet van leven, maar dit helpt zeker.”

02 juni 2018 |