Peter Schmeichel in Legends Golf Trophy

De teams voor de Legends Golf Trophy krijgen steeds meer vorm. Team Europa kan sowieso beschikken over een trio topvoetballers. Vandaag werd bekend dat voetballegende Peter Schmeichel te zien zal zijn tijdens de ING Private Banking Golfweek.


3 spelers Europese team bekend

De eerste drie spelers van Team Europa zijn bekend. Na voormalig Tsjechisch international Patrik Berger en de Franse ex-international Christian Karembeu is ook Peter Schmeichel bevestigd als deelnemer aan de Legends Golf Trophy. Samen zijn de drie voetballers goed voor 226 interlands.

Schmeichel maakte in de jaren negentig furore als keeper van Manchester United, waarmee hij in 1999 de Champions League won. De Deen die zijn profcarrière begon bij Brøndby speelde later nog bij Sporting Lissabon, Aston Villa en Manchester City. In 1992 werd Schmeichel met Denemarken Europees kampioen.

De Deens recordinternational is tegenwoordig behalve veelgevraagd voetbalanalist ook een fanatiek golfer met handicap 9.

Karembeu maakte in 1998 deel uit van het Franse team dat wereldkampioen werd in eigen land. Twee jaar later werd hij met Frankrijk ook Europees kampioen. Sinds het beëindigen van zijn actieve loopbaan als voetballer zet Karembeu zich onder meer in voor sportstimuleringsprojecten wereldwijd. Als het even kan, neemt hij zijn golfclubs mee op zijn reizen rond de wereld.


8 Nederlandse en 8 Europese Legends

Op 8 en 9 juli nemen acht Nederlandse en acht Europese Legends het op Prise d’eau tegen elkaar op in de Legends Golf Trophy. De opzet van de wedstrijd vergelijkbaar met de Ryder Cup, met fourballs, foursomes en singles.

Eerder werd al bekend dat Nederland wordt vertegenwoordigd door onder anderen Ronald de Boer en Ruud Gullit, oud-hockeyer Ties Kruize en golfers Robert-Jan Derksen en Anne van Dam. In de komende weken worden meer Legends bekengemaakt, net als de captains van de beide teams.


ING Private Banking Golfweek

De Legends Golf Trophy onderdeel van de ING Private Banking Golfweek. Tijdens de Golfweek op Prise d'eau komt alles in golf samen: kijken naar topsport, zelf golfen, materiaal testen, genieten van de Legends, kidsgolf en lekker eten. Toegang tot de Golfweek en deelname aan de verschillende activiteiten is gratis. Wel dienen bezoekers zich van te voren online aan te melden.

24 mei 2017 |