ING Cup krijgt regionaal karakter

Tijdens de ING Private Banking Golfweek (7-9 juli) wordt door golfclubs gestreden om de ING Cup. Zestien teams gaan op Prise d’eau met elkaar de strijd aan.


Tweede editie

Bij de eerste editie van de ING Private Banking Golfweek vorig jaar op The International werd dit toernooi geïntroduceerd. Toen ging de zege naar De Pan. Dit jaar heeft het deelnemersveld een sterk regionaal karakter en is nog meer ingezet op deelname van jonge golfers. Noord-Brabant is daardoor heel goed vertegenwoordigd.

De winnaar van de ING Cup krijgt voor alle leden van de club kaarten voor het KLM Open later dit jaar op The Dutch.


Spelers onder 21

Het format van de ING Cup is net als vorig jaar een knock-out toernooi met zestien teams, elk met twee jongens en twee meisjes. Het verschil is evenwel dat alle teamleden niet ouder zijn dan 21 jaar. De maximale handicap van de deelnemers is 24.

Loting bepaalt het speelschema voor de eerste ronde met alle teams, waarin de winnaars zich plaatsen voor de kwartfinale, die net als de eerste ronde op 8 juli wordt gespeeld.

Op 9 juli gaat het toernooi verder met de halve finales en finale. Alle wedstrijden worden over negen holes gespeeld en de spelvorm is bestball stableford.

De deelnemende clubs zijn: Best, De Dommel, De Efteling, De Haenen, Eindhovensche Golf, Haverleij, Landgoed Bergvliet, Prise d'eau, Princenbosch, Sluispolder, Bois le Duc, Twentse, Rozenstein, Drentsche en Rosendaelsche. De laatste deelnemende club wordt binnenkort bekendgemaakt.


Drie toernooien

De strijd om de ING Cup is een van de drie toernooien tijdens de ING Golfweek. De Legends Golf Trophy en het KLM Open wildcardtoernooi zijn de andere twee. De Legends Golf Trophy is een teamwedstrijd waarin bekende Nederlandse sporthelden het opnemen tegen een team buitenlandse topsporters. Bekende voetbalhelden als Ruud Gullit en Ronald de Boer en hockeyicoon Ties Kruize zijn van de partij, net als de Franse oud-international Christian Karembeu. In het wildcardtoernooi voor het KLM Open zijn twee wildcards te verdienen voor het toernooi van de European Tour, dat van 14 tot en met 17 september op The Dutch wordt gespeeld.

10 mei 2017 |