Golffanaat Ronald Waterreus bij Golfweek

Ronald Waterreus is als zevende speler toegevoegd aan het Nederlandse team voor de Legends Golf Trophy. De oud-keeper van PSV vormt tijdens de ING Private Banking Golfweek een team met onder anderen Ronald de Boer, Ruud Gullit en captain Guus Hiddink.


De golfcarrière van Ronald Waterreus

Waterreus begon met golfen in de periode dat hij als keeper bij PSV onder de lat stond, maar het was in zijn Schotse jaren bij Glasgow Rangers dat het golfvirus pas echt vat op hem kreeg. Nog steeds is Waterreus veelvuldig te vinden op de fameuze baan van Turnberry aan de Schotse westkust.

Niet alleen als fanatiek speler is Waterreus betrokken bij de golfsport. Elk jaar organiseert hij op Golf & Countryclub Crossmoor in Weert een golftoernooi voor het goede doel. Sinds 1999 zet Waterreus zich met stichting Pantereus in om geld in te zamelen voor de bescherming van wilde kattensoorten die met uitsterven worden bedreigd.

Waterreus is de zevende Nederlandse speler die zijn deelname aan de ING Private Banking Golfweek heeft toegezegd. Eerder werden Ronald de Boer, Ruud Gullit, Guus Hiddink, Robert-Jan Derksen, Hein Vergeer en Ties Kruize aangekondigd. Waterreus heeft handicap 4,5, waarmee hij een van de beste golfers van Team Nederland is.

De voormalig doelman van onder meer PSV, Manchester City en AZ is niet de enige ex-keeper in de Legends Golf Trophy. Bij Team Europa doet Peter Schmeichel mee aan de wedstrijd tussen Nederlandse en Europese sportprominenten. 


Meer over de Legends Golf Trophy

21 juni 2017 |