Team Europe wint Legends Golf Trophy 2017

Het Europese team heeft de eerste editie van de Legends Golf Trophy 2017 gewonnen. Het team van captain Thomas Levet won in de ING Private Banking Golfweek op Prise d’eau met 8,5-12,5 van de Nederlandse legends.

Team Europa begon de slotdag van de Legends Golf Trophy 2017 met twee punten voorsprong, behaald in de foursomes en fourballs van zaterdag. In de fourballs op zondagochtend liep het Europese team uit naar 9-4. In de acht afsluitende singles haalde Nederland de achterstand niet in. Robert-Jan Derksen won nog wel het eerste punt van de middag in een prestigeduel met Thomas Levet (2&1), maar dat mocht niet baten voor Team Nederland.

Gianfranco Zola zorgde voor het elfde en beslissende punt voor Europa met een 3&2 overwinning op Taeke Taekema.

De wedstrijd tussen Europese en Nederlandse sportlegendes zorgde voor veel strijd en evenveel vermaak. Grote namen uit de sport zoals Ruud Gullit, Guus Hiddink, Peter Schmeichel, Christian Karembeu en Gianfranco Zola maakten er op Prise d’eau een mooi spektakel van. Met name op de eerste hole, waar het stadion vol liep voor de legends, zweepten de ex-topsporters het publiek op.

Uitslag singles.

Alles over de Legends Golf Trophy.

09 juli 2017 | Redactie GOLF.NL