Europa op voorsprong in Legends Golf Trophy

Op een stralende tweede dag van de ING Private Banking Golf Week gingen de Legends in een Ryder Cup sfeertje de strijd met elkaar aan.


Team Europa op voorsprong

Na twee mooie sessies is het Team Europa dat met een voorsprong de laatste dag in gaat. Het team van captain Thomas Levet keek na de foursomes in de ochtend nog tegen een achterstand (2,5 - 1,5) aan, maar zag zijn team in de middag terugvechten en drie van de vier fourballs winnen.


Sterke foursomes Team Nederland 

Robert-Jan Derksen beet het spits af voor Team Nederland en sleepte met partner Taeke Taekema in de foursomes het eerste punt binnen voor captain Guus Hiddink. Het Deense duo van Kenneth Perez en Frank Arnesen werd met 3&1 verslagen. 

In Match 2 deed Europa direct iets terug. Hein Vergeer en Ronald de Boer kregen een flinke tik van Marc Degryse en Martyn van der Meulen die over 9 holes met 5&4 te sterk waren.

Ties Kruize en Ronald Watterreus hielden vader en zoon Zola op all square. In de laatste match sleepten Guus Hiddink en Ruud Gullit een punt uit het vuur door Thomas Levet en Peter Schmeichel met 2&1 te verslaan.


Europa slaat terug in de fourballs 

Captain Thomas Levet zal zijn team goed hebben toegesproken bij de lunch, want in de middag stonden zijn Legends op. Ronald de Boer en Robert-Jan Derksen wonnen voor Nederland nog een punt van Gianfranco Zola en Levet, maar de overige drie fourballs gingen naar Team Europa, dat in acht partijen 4,5 punt wist te verzamelen tegenover 3,5 voor Team Nederland. 

Het extra punt dat aan het eind van de dag bij de Neary Challenge op het spel stond ging ook naar Europa, waarmee het team met een voorsprong van 5,5-3,5 de laatste dag in gaat.

Uitslag foursomes.
Uitslag fourballs.
Alles over de Legends Golf Trophy.


Pairing fourballs zondag (vanaf 9.00 uur)

Guus Hiddink / Robert-Jan Derksen vs Thomas Levet / Christian Karembeu

Ronald de Boer / Ruud Gullit vs Gianfranco Zola / Peter Schmeichel

Ronald Waterreus / Hein Vergeer vs Marc Degryse / Frank Arnesen

Ties Kruize / Taeke Taekema vs Andrea Zola / Kenneth Perez


Singles zondag (vanaf 12.00 uur)

Robert-Jan Derksen vs Thomas Levet

Guus Hiddink vs Frank Arnesen

Ties Kruize vs Gianfranco Zola

Taeke Taekema vs Andrea Zola

Hein Vergeer vs Marc Degryse

Ronald Waterreus vs Kenneth Perez

Ruud Gullit vs Christian Karembeu

Ronald de Boer vs Peter Schmeichel


Highlights Legends Golf Trophy dag 1:

08 juli 2017 | Redactie GOLF.NL