Legends zorgen voor Ryder Cup-sfeer op Prise d'eau

Team Nederland en Team Europa bestaan uit wereldkampioenen, Europees kampioenen, Olympische medaillewinnaars en een Ryder Cup-winnaar. De gezamenlijke prijzenkast van de deelnemers puilt uit, maar voor de Legends Golf Trophy maken ze graag een beetje ruimte.


"Het zijn en blijven topsporters, ook op de golfbaan"

In de Legends Golf Trophy nemen acht Nederlandse en acht Europese sporthelden het tegen elkaar op in een matchplay format dat vergelijkbaar is met de Ryder Cup. Het belooft een intense strijd te worden, maar ook met volop humor en een enkele afzwaaier.

De teams worden aangevoerd door twee absolute cracks. Guus Hiddink is de captain van Team Nederland, de Fransman Thomas Levet voert het Europese team aan. “Het zal er bloedfanatiek aan toegaan”, verklapte Hiddink onlangs al. “We gaan voor de overwinning maar ik ken een aantal spelers van team Europa. Karembeu heeft bij Real Madrid onder mij gespeeld. Voor hem wordt dit ook niet alleen een potje voor de gezelligheid.”

Hiddink roept de bezoekers van de ING Private Banking Golfweek dan ook op om zich te roeren op Prise d’eau. “Het zou mooi zijn als we op Prise d’eau een Ryder Cup-sfeertje kunnen creëren. Golf vermengd met een voetbalsfeertje, ik hoop dat de bezoekers daar voor kunnen zorgen.”

Ook Ronald de Boer kijkt uit naar de strijd met het Europese team. “Ik speel vaak golfwedstrijden in het buitenland met mannen tegen wie ik vroeger heb gevoetbald. Het is na afloop vaak erg gezellig, maar in de baan zijn de meesten bloedfanatiek. Het zijn en blijven topsporters, er zijn er niet veel die tegen hun verlies kunnen.”

Als het zondag in de singles aankomt op de laatste holes kan het spannend worden, weet De Boer. “Die adrenaline vinden topsporters fijn. We stralen fanatisme uit en als we met Nederland tegen Europa spelen, willen we zeker niet verliezen. Hopelijk slaat die beleving over op het publiek dat naar Prise d’Eau komt.”

Kenneth Perez is de amateur in de Legends Golf Trophy met de laagste handicap. Hoewel hij de sport pas vrij laat serieus oppakte golft hij van handicap 1,5. “Pas nadat ik stopte met voetballen, zeven jaar geleden, ben ik me echt voor golf gaan interesseren. Toen had ik ook tijd. Ik golfde vaak met een aantal vrienden die allemaal zo rond handicap 10 speelden. Ik voelde me in hun gezelschap tot last en stelde mezelf als doel om binnen een jaar ook op dat niveau te zitten.”

Inmiddels speelt Perez drie á vier keer per week, maar naar de driving range is hij voor de Legends Golf Trophy niet geweest. “Ik sta zo min mogelijk op de driving range, ik haat het. Daar heb ik nog handicap 25, ik kan me er totaal niet concentreren. Ik kom er alleen om een kwartiertje warm te slaan, voor een wedstrijd.”

 

Team Nederland

Team Europa


Format

De spelvorm van de Legends Golf Trophy is gebaseerd op de Ryder Cup. Team Nederland en Team Europa bestaan uit ieder acht spelers die strijden om punten voor hun team. Een overwinning levert 1 punt op, een halve levert een half punt op een nederlaag 0 punten.

Zaterdagochtend: 9 holes foursomes

Zaterdagmiddag: 9 holes fourballs

Zondagochtend: 9 holes foursomes

Zondagmiddag: 9 holes singles

05 juli 2017 |