Par 5 in vragen aan Kenneth Perez

Kenneth Perez is de amateur met de laagste handicap (1.5) in de Legends Golf Trophy. De Deen mag gerust een fanatieke golfer worden genoemd.


Wanneer heb je golfvirus opgelopen?

“Dat is al weer wat jaren geleden. Samen met Olaf Lindenbergh (met wie Perez speelde bij AZ en Ajax. red) nam ik elk jaar wel een keer deel aan een clinic, al leidde dat nog tot niets. We hebben in die periode wel in één keer ons GVB gehaald. Maar alles stond toen in het teken van voetbal; daar was ik op gefocust. Pas nadat ik stopte met voetballen, zeven jaar geleden, ben ik me er echt voor gaan interesseren. Toen had ik ook tijd. Ik golfde vaak met een aantal vrienden die allemaal zo rond handicap 10 speelden. Ik voelde me in hun gezelschap tot last en stelde mezelf als doel om binnen een jaar ook op dat niveau te zitten.”


Het meest memorabele rondje golf ooit?

“Met diezelfde vrienden in Zuid-Frankrijk, waar zij elk jaar op een soort Ryder Cup-manier een wedstrijdje vier tegen vier spelen. Toen ik inderdaad na een jaar ook op handicap 10 zat, vond ik mezelf goed genoeg om mee te gaan. Die strijd, die sfeer en een single die op hole 18 werd beslist. De Ryder Cup vind ik het mooiste dat er is in golf. Het format van de Legends Golf Trophy spreekt me dan ook erg aan!”
  

Hoeveel uur per week staan in het teken van golf?

“Ik speel drie, vier keer per week. Ik ben lid op De Goyer. Inmiddels is mijn handicap 1,5, het is 0,9 geweest. Ik heb me lange tijd verbaasd dat ik mijn handicap steeds nog kon verlagen, eigenlijk vanaf het moment dat ik in de buurt van 2 kwam. Ik sta zo min mogelijk op de drivingrange, ik haat het. Daar heb ik nog handicap 25, ik kan me er totaal niet concentreren. Ik kom er alleen om een kwartiertje warm te slaan, voor een wedstrijd. Als ik merk dat het echt niet loopt, dan bel ik pro Ralph Miller en ga ik met hem de baan in om wat dingen te corrigeren.”
  

Op welk onderdeel van het spel kun je nog wel een lesje gebruiken?

“Lange bunkerslagen. Om uit een bunker op de fairway nog 150 meter tot de vlag te overbruggen, dat zijn slagen waarin ik het minste vertrouwen heb. Ik ben ook geen longhitter, al haal ik best een goede afstand. Ik stap zonder vrees af op een chipje of een putt want het korte spel beschouw ik wel als een van mijn sterke punten. En dat is waar de meeste spelers nat op gaan.”
  

Met wie zou je nog wel een keer een rondje willen spelen?

“Met de vrienden met wie ik speel. Eigenlijk met iedereen die golf belangrijk vindt. Ik kan er eerlijk gezegd niet zo goed tegen als ik met mensen speel die het niet uitmaakt hoe het gaat. Ik golf ook wel eens met Tourprofessionals in een pro-am, maar dat zijn echt niet altijd de leukste mensen op dat moment. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd. Dat neemt niet weg dat ik het mooi vind om naar hen te kijken. Het niveau van die jongens is Champions League, daarmee vergeleken speel ik vijfde klasse. Maar om voetbal echt met golf te vergelijken: golf is veel moeilijker. Je hebt altijd te maken met invloeden van buitenaf, zoals het weer. Je krijgt geen herkansing en je strijdt tegen jezelf. Dat kan soms wel eens frustrerend zijn.”
 
 
Dit interview is verschenen in GOLF.NL Weekly nummer 7, met een vooruitblik op de ING Private Banking Golfweek op Prise d'eau in Tilburg (7-9 juli).
 

Lees meer over de Legends Golf Trophy

01 juli 2017 |