Wildcards KLM Open voor Miller en Van Uden

Ruben van Uden en Ralph Miller hebben zich verzekerd van deelname aan het KLM Open (14-17 september) op The Dutch in Spijk. De Nederlandse pro’s wonnen zaterdag en zondag het KLM Open Wild Card toernooi tijdens de ING Private Banking Golfweek.

Van Uden (26) werd pas drie weken geleden professional en speelde in Tilburg zijn eerste toernooi als pro. Nog geen maand na zijn overstap van de amateurs is hij al zeker van deelname aan het enige Nederlandse European Tour toernooi.

Zaterdag had van Uden slechts 30 slagen nodig voor de ronde over negen holes. Met -5 bleef hij Ralph Miller twee slagen voor.

Een dag later was het wel prijs voor Miller. Na negen holes eindigde de pro van De Lage Vuursche op -2, gelijk met Lars Buijs en Rob van de Vin. In de play-off op de stadionhole sloeg hij zijn bal dichter bij de hole dan zijn twee concurrenten. (Bekijk een video onder dit artikel.)

Voor Miller wordt het zijn veertiende deelname aan het KLM Open.


Beat the Pro deelnemers

Van Uden en Miller waren niet de enigen die zich in de ING Private Banking Golfweek verzekerden van een optreden op The Dutch. Zaterdag en zondag kregen amateurgolfers de kans om zich als allereerste te plaatsen voor Beat the Pro tijdens het KLM Open.

Op zaterdag sloegen twee amateurs hun bal dichter bij de hole dan de pro’s Robert-Jan Derksen en Thomas Levet. Zondag wist één bezoeker van de ING Golfweek de twee sterren van de European Tour te verslaan. Dit drietal mag in het KLM Open afslaan op hole 14 van The Dutch en opnieuw proberen de pro’s te verslaan.


Eindhovensche wint gratis toegang KLM Open voor alle leden

In de ING Private Banking Golfweek streden zestien jeugdteams van Nederlandse golfclubs om de ING Cup. De winst in het toernooi was voor het kwartet van de Eindhovensche. In de finale rekende de Brabantse club af met de Heemskerkse.

Aan de overwinning is een unieke prijs verbonden. Alle leden van de Eindhovensche kunnen het KLM Open 2017 gratis bezoeken.

09 juli 2017 | Redactie GOLF.NL