Gullit en Perez gaan voor winst in Legends Golf Trophy

Afgelopen week werden Ruud Gullit en Kenneth Perez op de golfbaan verrast met hun outfits voor de Legends Golf Trophy. Team Nederland en Team Europa zijn klaar voor de ING Private Banking Golfweek.

 

Nederland vs Europa

Tijdens de ING Private Banking Golfweek strijden twee teams bestaande uit acht Nederlandse en acht Europese sporthelden om de Legends Golf Trophy. Voor Nederland komen naast Ruud Gullit ook Ronald de Boer, Ronald Waterreus en Taeke Taekema in actie. Captain van Team Nederland is Guus Hiddink. Thomas Levet is de captain van het Europese team met onder anderen Peter Schmeichel, Christian Karembeu, Gianfranco Zola en Kenneth Perez.Teams

Team Nederland

Team Europa

Format

De spelvorm van de Legends Golf Trophy is gebaseerd op de Ryder Cup. Team Nederland en Team Europa bestaan uit ieder acht spelers die in 9 holes matchplay duels strijden om punten voor hun team. Een overwinning levert 1 punt op, een halve levert een half punt op een nederlaag 0 punten.

Op zaterdagavond zijn twee bonuspunten te verdienen op de stadion hole met een neary contest en een fastest hole. In de neary contest slaan telkens één speler per team af op de par-3 hole. Het team met de meeste nearies wint 1 punt. Voor de fastest hole slaan twee teams van drie spelers gelijktijdig af. Het team dat als eerste heeft uitgeholed verdient 1 punt.

Er zijn in totaal 22 punten te verdelen. Het team dat als eerste 11,5 punten heeft, wint de Legends Golf Trophy.

Programma

Zaterdagochtend: 9 holes foursomes

Zaterdagmiddag: 9 holes fourballs

Zondagochtend: 9 holes foursomes

Zondagmiddag: 9 holes singles

06 juli 2017 |