De ING Golfweek 2017 in cijfers

De 27 holes van Prise d'eau staan 3 dagen lang in het teken van de ING Private Banking Golfweek. 3 toernooien, 18 legends, 16 verenigingen, 2 wildcards voor het KLM Open en meer. De feiten en cijfers van de golfweek op een rij.


3

Op zaterdag en zondag worden liefst drie toernooien afgewerkt op één event. De Legends Golf Trophy met twee teams van ex-topsporters, de ING Cup voor golfclubs en het KLM Open Wildcard toernooi voor Nederlandse professionals.


16

Aan de ING Cup doen zestien Nederlandse golfclubs mee. Elk team bestaat uit vier spelers, met twee jongens en twee meisjes jonger dan 21 jaar. De teams spelen om gratis toegang tot het KLM Open voor de hele vereniging.


27

Alle 27 holes van golf club Prise d’eau worden tijdens de ING Private Banking Golfweek gebruikt. Op baanlus De Blaak worden de wedstrijden gespeeld. Op De Sijsten en De Leij kunnen bezoekers van de Golfweek gratis negen holes spelen.


15

De pro’s van PGA Holland geven gratis golflessen in De Golf Academie. Bezoekers van de Golfweek kunnen zich van te voren aanmelden voor een les van 15 minuten. Inschrijven kan voor lesonderdelen chippen, putten, pitchen en swing. Daarnaast is het mogelijk om een fysieke test of een Trackman analyse te doen.


2

Er zijn tijdens de ING Private Banking Golfweek twee startbewijzen te winnen voor het KLM Open. In het KLM Open Wildcard toernooi spelen twintig pro’s twee keer negen holes. Zowel zaterdag als zondag staat er één  wildcard op het spel voor het toernooi op The Dutch.


1

Hole 1 van Prise d’eau is speciaal voor de Golfweek omgetoverd tot een heuse stadion hole. Op de tee worden spelers en publiek opgezweept door een dj en announcers. Op zaterdag en zondag geniet je hier ook van trickshows, spectaculaire golf challenges en Beat the Pro.


496

Bij de deelnemers aan de Legends Golf Trophy veel oud-topvoetballers. Het Europese team is samen goed voor 356 voetbalinterlands, het Nederlands team telt 140 caps. Met 129 interlands is Peter Schmeichel de Voetbal Legend met de meeste interlands achter zijn naam. Ook hij kan echter niet tippen aan de twee hockeyers bij Team Nederland. Ties Kruize en Taeke Taekema mochten respectievelijk 202 en 200 keer het shirt voor Oranje aantrekken.


1.5

Kenneth Perez is de speler met de laagste handicap in de Legends Golf Trophy (met uitzondering van pro’s Robert-Jan Derksen en Thomas Levet natuurlijk). De voormalig profvoetballer is pas zeven jaar actief bezig met golf, maar speelt nu al vanaf 1.5!


0

Toegang tot de ING Private Banking Golfweek is alle dagen gratis, net als deelname aan alle activiteiten op het toernooi. Voor zelf golfen en het volgen van een les bij De Golf Academie is het nodig om van te voren te reserveren.

02 juli 2017 |