Vernieuwde ING Private Banking Golfweek

De tweede editie van de ING Private Banking Golfweek vindt plaats van 7 t/m 9 juli op Golfclub Prise d’eau in Tilburg. Een evenement voor jong en oud waarbij kijken, beleven en zelf doen centraal staan en de toegang gratis is.


Topsport en jeugdcompetitie

In de ING Private Banking Golfweek komen actieve golfers en nieuwkomers in contact met de vele facetten van de golfsport. Er is topsport in de vorm van een kwalificatietoernooi voor het KLM Open, waarbij 24 Nederlandse professionals de strijd aangaan om twee wildcards. Ook keert de ING Private Banking Cup terug, een jeugdcompetitie voor 16 golfverenigingen, met als inzet gratis toegang tot het KLM Open voor de hele vereniging.


Kijken, beleven en zelf doen centraal

Zelf golfen tijdens de ING Private Banking Golfweek is ook mogelijk. De baan van Prise d’eau is open voor publiek en er zijn gratis golflessen te volgen bij De Golf Academie. Zo zijn er ook masterclasses van bekende golfers en voor kinderen is er het jeugdprogramma RAAK! Joost Luiten zal op zaterdag 8 juli een actieve rol vervullen op het evenement. Daarnaast zijn er tal van fun-activiteiten zoals trickshows, longest-drive competities, footgolf, het testen van de nieuwste golfspullen en ’s avonds feest met verschillende optredens.


Legends Golf Trophy

Nieuw is de toevoeging van de Legends Golf Trophy. Een team van Nederlandse sporthelden neemt het in een Ryder Cup format op tegen een team van bekende buitenlandse ex-topsporters. De gesprekken met verschillende buitenlandse en Nederlandse spelers en team captains zijn gaande. Op 6 april zijn ex-topvoetballers Ronald de Boer en Ruud Gullit aangekondigd. Ex-hockey international en wereldkampioen Ties Kruize is de eerste hockeyer. Ook golfers Robert-Jan Derksen en Anne van Dam (speelster European Tour) vertegenwoordigen het Nederlandse team. Het streven is een team van 12 mensen samen te stellen.   


Prise d’eau

Prise d’eau is dit jaar voor het eerst gastheer van de ING Private Banking Golfweek. De keuze voor de Tilburgse club is ingegeven door de opzet van de prachtige 27-holes baan, de centrale ligging in Brabant en het enthousiasme onder de leden van de club. Prise d’eau zal in samenwerking met organisator TIG Sports, ING Private Banking en de NGF zoveel mogelijk golfers en golfverenigingen betrekken bij de ING Private Banking Golfweek.


Over de ING Private Banking Golfweek

ING Private Banking zet zich als toegewijd hoofdsponsor in voor het Nederlandse golf om de sport te verjongen en topgolf te stimuleren. Vanuit ons ondernemende en innovatieve karakter werken we samen met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie enerzijds aan vernieuwing in de golfsport en anderzijds aan meer plezier en beleving voor golfers. De tweede editie van de Golfweek vindt plaats van 6 t/m 9 juli 2017 op golfclub Prise d’eau. Voor meer info: www.inggolfweek.nl

06 april 2017 |