In gesprek met Ronald de Boer

De tweede editie van de ING Private Banking Golf Week (6 tot en met 9 juli) belooft een prachtig golffeest te worden. Nieuw onder meer is de Legends Trophy, met Nederlandse en internationale sporthelden, onder wie Ronald de Boer en Ruud Gullit.


Sporthelden in de golfarena

De ING Private Banking Golf Week is een evenement voor jong en oud, waarbij kijken, beleven en zelf doen centraal staan en topsport en breedtesport samen komen.

Voor de tweede editie is Prise d’Eau in Tilburg in als locatie gekozen. Een prominent onderdeel van dé golfexperience van Nederland is de Legends Trophy. Een team van Nederlandse sporthelden speelt op Golfclub Prise d’Eau tegen een team van bekende buitenlandse sporthelden. Voor Nederland zijn onder anderen Ronald de Boer en Ruud Gullit gestrikt.

De Boer, de 67-voudig ex-international die met Ajax in 1995 de Champions League won, is een enthousiast golfer en actief betrokken bij het benaderen van bekende buitenlandse sporthelden voor de ING Private Banking Golf Week. “Ik speel vaak golfwedstrijden in het buitenland met mannen tegen wie ik vroeger heb gevoetbald”, aldus De Boer. “Ruud Gullit is er dan ook vaak bij. Het is nog te vroeg om te zeggen wie er in juli gaan spelen op Prise d’Eau, maar reken maar dat er mooie teams zullen aantreden.”

 

Superfanatiek

Martijn van der Meulen van organisator TIG Sports, benadrukt dat het niet alleen om voormalige topvoetballers gaat. “Het zijn nadrukkelijk sporthelden die het tegen elkaar gaan opnemen in de Legends Trophy. Er spelen ook vrouwen mee. Anne van Dam die vorig jaar haar eerste toernooi heeft gewonnen op de Ladies European Tour is zeker van de partij.” Ronald de Boer kan niet wachten tot de eerste dag aanbreekt “Al die golfwedstrijden die ik heb gespeeld met de bekende sporters zijn heel erg gezellig. Na het golfen dan vooral, want in de baan zijn de meesten bloedfanatiek. Het zijn en blijven topsporters, er zijn er niet veel die tegen hun verlies kunnen”, zegt De Boer lachend. Al helemaal niet als er een golfwedstrijd op het programma staat tussen de  aartsrivalen Duitsland en Nederland. De Boer: “We speelden een paar jaar terug tegen de Duitsers, net over de grens bij Venlo, dat ging er zo fanatiek aan toe. John van Loen sloeg geweldige ballen op de range. Op de eerste hole stond hij stijf van de spanning en kreeg hij geen bal weg. Een dikke arm noem ik dat altijd, als je zo gespannen bent. Die adrenaline vinden topsporters heel fijn. We stralen fanatisme uit, en als we straks met Nederland tegen een team van the rest of the world spelen, willen we zeker niet verliezen. Hopelijk slaat die beleving over op het publiek dat naar Prise d’Eau komt.”

06 april 2017 |